onsdag 13 mars 2013

Pasta med smak av citron, persilja vitlök & gräslök.


Ibland har man inte direkt funderat över att man ska äta. Men när magen verkligen börjar skrika & skälla på en så inser man att man åter igen är ute i sista stund. Nu gäller det att snabbt släng upp kylskåpsdörren för en snabbinventering. Tänk vad man kan hitta fasten man trodde att det enda delikata som kunde hamna på tallriken var två knäckemackor med cheddar. SÅ! Vi börjar den här morgonen med ett snabbt och lätt recept - bra va? 

Laxen lägger jag tar jag direkt från frysen (kanske inte rätt - men inte fel heller), till ugnen på 200 grader i varmluft, tar cirka 20-30 minuter. Kolla temperaturen & ta ut den när den är 53 grader. 

Här kommer en snabb pastarätt som var lagom god!
~
Pasta med smak av 
citron, persilja, vitlök & gräslök.

Till: 4 personer
4 bitar portionslax
pasta till 4 personer
1 burk matlagningsyoghurt
1/2 dl gräslök
2 msk persilja
2 vitlöksklyftor
1 msk citron
Salt

Gör så här.
Lägg den frysta laxen på i en smord ugnsfast form (jag brukar ta olivolja). Sätt in i ugnen, varmluft 200 grader i cirka 20-30 minuter. Laxen är klar när den har en temperatur på ca 53 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda matlagningsyoghurt, gräslök, persilja, pressad vitlök, citron & salt - mixa till en ganska slät sås. När pastan är klart blandar du den med yoghurtsmixen, servera med den goda laxen. Toppa medlite gräslök. Servera med ett glas iskallt citronvatten.

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar