onsdag 18 april 2012

Snabb & god fiskgryta med ris!

(Magasin Viktväktarna, nummer 2, mars 2012)

Ja idag till lunch testade vi en gryta med fisk & röd curry. Smakade helt okej tycker jag, det bästa var att det tog 20 minuter att bli klar med en lunch! Receptet kom från viktväktarnas tidning. Fanns massa goda & enkla recept! (När ni gör denna rätt, tänk på att den är ett viktväktar recept - kanske vill du äta lite mer?

Fisk med röd thaicurry sås
Till: 4 personer 

2 dl jasminris
3 msk röd thaicurry pasta
2 1/2 dl kokosmjölk, lätt
2 1/2 dl grönsaksbuljong
4 torsk- eller sejfileér á 140 gr, skinnfria
200 gr babymajs
200 gr sockerärtor
1 handfull färsk koriander

Koka riset. Lägg currypastan i en wokpanna under tiden & värm upp sakta. Rör långsamt i kokosmjölken. Häll i buljongen låt skjuda i 4-5 minuter.
Skär varje fiskfilé i 3-4 tjocka bitar & lägg i wokpannan tillsammans med grönsakerna. Sjud i ytterligare 5 minuter tills fisken är precis klar & grönsakerna spröda.

Rör i koriandern & servera med ris - FÄRDIGT!
~

2 kommentarer:

  1. Men gud vad bra med lite viktväktarrecept! Tack för tipset ;)) Blev riktigt sugen på att göra det här nu men får bli en annan dag. Grönsakssoppa nu =) Försökte ringa dig tidigare idag förresten men upptaget hela tiden! Hörs mer snart, kram

    SvaraRadera
  2. Alltså tar det bara 20 minuter får det nästan smaka hur som helst. Nästan alltså ;-)! Tack för tipset!

    SvaraRadera