måndag 14 maj 2012

Currygryta med kyckling i lergryta....


I går gjorde jag något så fruktansvärt gott här hemma. Måste bara dela med mig lite snabbt av mitt recept. Enkelt & gott, så det ska vara. 

Currygryta med kyckling i lergryta
1 majskyckling, fryst eller färsk
Salt & peppar
Lergryta

Sås.
3 msk flytande margarin
5 tsk curry (mer eller mindre - upp till dig)
3 msk vetemjöl
Skyet från kycklingen
4 dl lättmjölk
2 1/2 dl vatten
2 msk creme fraiche
Salt

Gör så här.
Sätt ugnen på 225 grader. Salta & peppra kycklingen, lägg sedan ned den i lergrytan. Ställ in lergrytan i nedre delen av ugnen i cirka 60-70 minuter. För att kolla om kycklingen är klar skär du i kycklingen, i den tjockaste. Häll sedan av spadet i en skål & låt kycklingen svalna på en tallrik eller i lergrytan. 

Ta fram en stor kastrull. Smält  smöret i kastrullen & häll i curryn, låt fräsa en liten stund. Tillsätt sedan mjöl, rör om väl. Häll sedan i all vätska & creme fraichen, smaka av & salta. Häll i mer curry om du tycker det behövs. Dela sedan kycklingen i lagom stora bitar, blanda ned bitarna i såsen, värm sedan upp igen om det behövs.


Servera med ris - supergott. 
~
KRAM på er

1 kommentar:

  1. Mmm, det måste jag testa. Verkar ju supergott!

    SvaraRadera